22 iulie, 2008

PANEM ET CIRCENSES

24 iunie 1990. Nota. Domnule Director, raportez ca diviziunea noastra a intrat in posesia unei casete audio continând discutii de interes operativ purtate de persoane necunoscute in camera 4260 a Hotelului "Bucuresti". Inregistrarea a fost efectuata de un fost lucrator de securitate care, in prezent, este incadrat ca sef de serviciu la Palatul Telefoanelor si care a participat la instalarea telefoanelor respective. Cu ocazia furnizarii casetei acesta ne-a informat ca postul de ascultare in cauza s-a aflat in atentia unitatii de informatii externe a securitatii. Raportez ca din verificarile efectuate a rezultat ca, pentru ziua de 20 iunie a.c., când a avut loc discutia, camera 4260 era rezervata de catre un inalt personaj guvernamental, actualmente senator de Buzau (domnul Gelu Voican Voiculescu).

Intrucât noi nu l-am putut aborda, va rugam sa ordonati masurile de rigoare. Va prezentam, alaturat, continutul casetei in traducerea si redactarea cadrelor din diviziunea noastra.
BAZA1: - De acum, trebuie sa ma sustii!... N-ai alta sansa!  BAZA2: - Depinde de concurenta!...Am auzit ca Leon Goldenberg se bucura de sprijinul marelui consiliu!...  BAZA1: - L-am mutat la Oslo!... A iesit din joc!... In locul lui te vom initia pe tine!...  BAZA2: - Chiar inainte ca Rabii sa ajunga in sânul lui Avram?  BAZA1: - Eli, Eli!... Eu incerc sa execut testamentul lasat de Rabi!... Pot reusi numai impreuna cu tine si cu seful oficiului de la Praga.  BAZA2: - El a fost initiat?  BAZA1: - Da, dar numai pâna la gradul 20! Stie ca eu am gradul 31!...Se va supune!...  BAZA2: - Mie ce grad imi dati?  BAZA1: - Oricum, de la 14 in sus!...Depinde de tine!...Cred ca au venit si ceilalti doi!... (Intre timp, in incapere, patrund alte doua persoane, dintre care una foloseste salutul "Salom". Apoi, discutia continua. Noii veniti vor fi marcati cu indicativele BAZA3 si BAZA4).  BAZA3: - Fericiti, in veci, Rabi!...Acum sta pe muntele lui Moise, la sfat cu Ilie si Estera!...  BAZA1: - E in drum!...Trebuie sa treaca apa neagra. In ultimul moment s-a ridicat im nijlocul flacarilor si ne-a binecuvântat!... In urna alba odihneste cenusa lui!...Inchina-i-te si invata!  BAZA4: - Puteam sa ne punem de acord prin FAX. De ce a-ti riscat sa ne intâlnim in România? BAZA2: - Avem probleme!...Iar problemele sunt aici!...  BAZA4: - Si noi avem probleme, in Germania de Est!...Enorme!... Iar fondurile intârzâie!... 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

nu te costa nimic sa adaugi un comentariu

News bog