02 iulie, 2008

Primii 10 mari gânditori ai lumii sunt toţi islamici

de Ana-Maria Vieru
Revista americană „Foreign Policy" şi revista britanică „Prospect" au realizat ierarhia pe baza voturilor cititorilor Topul savanţilor include pe primele 10 poziţii numai personalităţi islamice, fapt atribuit puterii mai mari de mobilizare a acestora în rândul propriilor adepţi. Iniţiativa de ierarhizare a celor mai mari gânditori ai lumii, lansată de revista americană „Foreign Policy" şi de revista britanică „Prospect", a atras o avalanşă de voturi ale cititorilor, circa 500.000, ce i-a surprins chiar şi pe organizatori, care au pus succesul savanţilor islamici pe seama puterii de mobilizare mai mari pe care o au aceştia în rândul propriilor susţinători. Prima poziţie a fost ocupată de un savant musulman de origine turcă, aproape necunoscut dincolo de graniţele ţării sale, Fethullah Gülen. Cu milioane de adepţi, Gülen este un lider de opinie ce încurajează o viaţă organizată pe baza unor principii islamice moderate. Primul în top, Fethullah Gülen Editorul revistei „Prospect", David Goohart, recunoaşte că nu mai auzise de Gülen, dar a declarat că rezultatul pune în lumină conflictul dintre sistemul secular naţionalist stabilit în Turcia şi democraţii islamişti reformatori din Partidul AK, la putere. Laureaţii Premiului Nobel, Orhan Pamuk, scriitor turc şi Shirin Ebadi, avocată iraniană, au ocupat poziţiile 4 şi respectiv 10. Topul complet va fi publicat în următorul număr al FP. Pamuk este principalul cronicar al dificilului joc al Turciei între Est şi Vest. Lucrările sale dezvăluie relaţia spinoasă a Turciei cu religia, democraţia şi modernitatea şi i-au adus un Premiu Nobel pentru literatură, în 2006. Ebadi este prima femeie-judecător din Iran. După ce a fost dată afară din magistratură de liderii clerici, a început o activitate de apărare a drepturilor disidenţilor politici. Ea a câştigat Premiul Nobel pentru pace, în 2003. Al Gore şi Umberto Eco – în top 20 Primul nemusulman prezent în topul savanţilor este activistul american Noam Chomsky, care ocupă poziţia a 11-a. Chomsky este cunoscut pentru criticile dure la adresa politicii externe a SUA. El critică adesea eşecurile mass-mediei americane şi lăcomia marilor corporaţii. Printre savanţii neislamici care au intrat în top 20 mai sunt Al Gore (poziţia 12), Umberto Eco (poziţia 14) şi evoluţionistul Richard Dawkins, autorul cărţii „Iluzia numită Dumnezeu" (poziţia 19).
comentariile romanilor Sic! De un roman in data de 2008-06-24 23:16:04 Dupa cum se poate observa chiar si pe forum, prostimea iese in fata. La fel s-a petrecut si in topul cu pricina! BISERICA PROVOACA RAUL de SIMPLU in data de 2008-06-24 22:02:39 BISERICA PROVOACA RAZBOAIELE NU VREM de SIMPLU in data de 2008-06-24 22:00:43 RAZBOI MONDIAL PE TERRA.
NU EXISTA PICTUR CU ISUS de SIMPLU in data de 2008-06-24 21:56:24 FIINDCA ISUS ERA ARAB,SECRET DE STAT SA NU AFLE POPOARELE.ASA CA VA INCHINATI LUI ISUS VA INCHINATI ARABILOR Leonardo da vinci a fost arab de dfsdf in data de 2008-06-24 19:23:19 nu stiu cata istorie siti dar arabii au fost tari la cultura acum 1000 de ani. Leonardo da vinci a fost arab. Asta nu o sppun eu, ci chiar italienii. El a stat la baza dezvoltarii renasterii in italia, si mai apoi in europa. Pana atunci europa era in dark age. Apoi toti savantii greci au copiat la greu pe vechii egipteni, prin dinastia greaca ce a guvernat candva prin alexandria. sa nu se bata grecii ca sunt inventatori ca ei au copiat tot. Impartirea timpului, inventarea ceasului, a algebrei si a astronomiei moderne au fost...arabii. Bazele au fost puse de ei. Ce a inventat eistein a fost dupa. Normal ca un mercedes din zilele noastre e mai bun ca fordul lui henry ford, dat contreaza cine a inventat conceptul... si astfel in istorie se scriu lucruri neadevarate, ca fiid adevarate Daca l-au uitat pe Iisus Hristos, vai lor! de gabi in data de 2008-06-24 17:52:44 pentru ca El a schimbat lumea si modul de gandire - nu chiar atat cat Si-ar fi dorit-o - iar civilizatia europeana - atata cata a ramas - e crestina. NEANDERTHALIENILOR de SIMPLU in data de 2008-06-24 21:53:34 POATE PRESEDINTELE AMERICAN VA FII ARAB,SI IN RUSIA VA FII PRESEDINTE LA MOSCOVA OMUL CECENILOR,NIMIC NU MAI ESTE NORMAL ,SE AMESTECA ROMANII CU CHINEZII NEGRII ARABII, MA DOARE CAPU MA PRIMITIVILOR PRESEDINTE AMERICAN NU AM VAZUT POATE VA FII ,AM VAZUT PE ISUS IN PICTURI SI DACA A FOST ARAB INSEAMNA CA VA INCHINATI ARABILOR SI EVREILOR SI ASTFEL POPOARELE FERICITE . MA PRIMITIVILOR ISUS A FOST ARAB FIINDCA MAICASA ERA ARABOAICA. Unde-s elitele bolsevice? de Nicu Pruna in data de 2008-06-24 17:38:08 Top-ul este alterat, atita timp cit nu-i intilnim pe Nicolae Ceausescu si Cornelu-Vadim Tudor !

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

nu te costa nimic sa adaugi un comentariu

News bog