15 octombrie, 2008

Cine are pestele?

Sunt 5 case de 5 culori diferite, in fiecare casa traieste cate un om de nationalitate diferita, fiecare bea un anumit tip de bautura, fumeaza un anumit tip de tigari si detine cate un animal diferit.  1. Englezul traieste in casa rosie. 2. Suedezul are caine. 3. Danezul bea ceai. 4. Casa de culoare verde e la stanga casei de culoare alba. 5. Persoana care fumeaza Pall Mall are canar. 6. Omul din casa galbena fumeaza Dunhill. 7. Omul care traieste in casa din centru bea lapte. 8. Norvegianul traieste in prima casa. 9. Omul care fumeaza Viceroy traieste langa omul care are pisica. 10. Omul care are cal traieste langa omul care fumeaza Dunhill. 11. Omul care fumeaza Kent bea bere. 12. Neamtul fumeaza Kim. 13. Norvegianul traieste langa casa albastra. 14. Omul care fumeaza Viceroy are vecin care bea apa. 15. Omul care traieste in casa de culoare verde bea cafea.  Einstein a redactat aceasta ghicitoare in perioada interbelica si a ajuns la concluzia ca 98% din oamenii normali nu reuseau sa o rezolve

4 comentarii:

 • Andreea says:
  8 februarie 2009, 12:10

  am rezolvat mica ghicitoare si e incompleta. Nu afecteaza cu nimic mersul rezolvarii, dar e incompleta. Sunt doar 4 animale.
  Asta e cu adevarat trist :)))

 • RADU - VASILE CHIALDA says:
  8 februarie 2009, 12:30

  Bravoooooooooooooooooooooooo
  Te felicit, ai intuit foarte bine firul problemei.
  Daca citeai ultimele cuvinte ele postului nici nu dura mult pana sa iti dai seama, fara sa mai faci vreo incursiune rationala cu creionul in mana pentru a o rezolva.
  Deci faci parte din cei 2% oameni care nu sunt normali.
  Te rog nu intelege gresit, este vorba despre oamenii care rezolva problema, doar cei care rezolva se numesc a-normali, in opinia celor care considera ca este imposibil de rezolvat.
  Solutia este clara, nu poate fi rezolvata aceasta ghicitoare. Raspuns final: Lipseste un element: Braaaaaaaaaaaavvvvvvvvooooooooooooo
  De obicei ne preocupam mai mult de ceea ce vedem si de ceea ce este mai complicat de facut, nu observam faptul ca in aparenta totul este simplu.
  Iata de ce Einstain a fost capabil sa teoretizeze relativitatea, cu toate ca aceasta exista si inainte sa o redescopere el.
  A vazut lucrurile in ansamblul lor in mod deliberat simplu.
  Si da! este trist ca o ghicitoare ca aceasta nu are rezultat.
  Cei care dau solutia corecta sunt considerati a-normali.
  Oare de ce?
  Te-ai intrebat vreodata?

 • Anonim says:
  25 aprilie 2009, 00:44

  problema se numeste "cine are pestele?" pt ca pestele este cel dde-al 5-lea animal. si, cu putin rationament, a-ti putea sa rezolvatzi problema ;)

 • Anonim says:
  4 noiembrie 2012, 00:48

  PRoblema se poate rezolva.eu am rezolvato in aproape 2 ore.eram pe punctu sa las balta ca nu se poate,dar cu un pix,o foaie si multa bataie de cap am rezolvato.asta era acum 3 ani cand lucram la o firma si seful meu se ocupa cu jucarii deastea.chestia e ca la final,cand crezi ca ai terminat sa iei cerintele si sa vezi daca bat cap la cap atunci ai descoperit cine are pestele.daca tin bine minte este neamtul,dar nu sunt sigur .HAHAHA pt cei care au rezolvat ca nu este al 5 lea animal.caine,canar,pisica si cal..sa nu uitam de peste...ms si bafta pt cine are rabdarea

Trimiteți un comentariu

nu te costa nimic sa adaugi un comentariu

News bog