11 februarie, 2009

DIN LUMEA CELOR CARE NU CUVÂNTĂ, ANIMALE LA ORAŞ... DEZRĂDĂCINATE

AŞADAR SĂ ÎNCEPEM CU PRIMATELE:

1. ÎNTÂI  ŞI-NTÂI ASESTEA S-AR PUTEA ÎNTREBA, DACĂ NU CUMVA AR FI FOST ALTFEL EVOLUŢIA DESCRISĂ DE CHALRES DARWIN, ÎN IPOTEZA ÎN CARE ACEASTA S-AR FI DESFĂŞURAT ÎN DIRECŢIE OPUSĂ, DE LA OM LA MAIMUŢĂ?... POATE AŞA AR FI AJUNS ŞI ELE ÎN POZIŢII "SOCIALE" PRIVILEGIATE.

2. APOI, DECE NU, CHIAR DACĂ DECORURILE SUNT CREATE DUPĂ GUSTUL ŞI BUNUL SIMŢ AL OMULUI, O MAIMUŢĂ POATE FI MAI RAŢIONALĂ DECÂT PARE... UNEORI NU AR TREBUI SĂ NE MIRE ACEST FAPT.

ŞI ACUM SĂ NE ÎNTOARCEM PRIVIRILE CĂTRE RELAŢIA OM - ANIMAL "SOCIAL"

1. CHIAR DACĂ ESTE UN SIMPLU CĂŢELUŞ, MAI DEGRABĂ O GINGAŞĂ JUCĂRIE DE PLUŞ, ACESTA SE POATE DESCURCA DE MINUNE LA O PARTIDĂ DE ŞAH... ŞI CÂINII, CONSIDERAŢI DE CELE MAI MULTE ORI PRIETENI FIDELI, DE COMPANIE, AI OAMENILOR, POT DEZVOLTA O PASIUNE PENTRU JOCURI CU O AŞA MIZĂ INTELECTUALĂ.

2. IAR CU TOATE CĂ STATUTUL LOR NU ESTE AŞA DE PRIVILEGIAT PRECUM CEL AL CÂINILOR, ACESTE ÎNARIPATE, DE ALTFEL SOCIALE, CONŞTIENTIZEAZĂ, FIE CHIAR ŞI ÎN MIJLOCUL UNEI PIEŢE CITADINE, CĂ FOCUL ESTE ESENŢA CĂLDURII PE TIMP DE IARNĂ, FRIGUL POATE FI COMBĂTUT PRIN APROPIEREA DE PALA DE FOC, CEL PUŢIA AŞA SE OBSERVĂ DIN ACEASTĂ IMAGINE.

3. ŞI CUM PUTEM UITA DE CELE MAI INTERESANTE ANIMALE DE CASĂ, DE PISICI SI GĂINI, MAI PINE SPUS DE PIU DE PISICI ŞI PUIŞOR DE GĂINĂ, DE ALTFEL, AICI, ÎNTR-O STRÂNSĂ PRIETENIE, CU TOATE CĂ CEEA CE ÎI LEAGĂ SUNT NIŞTE ŞIRETURI DE ADIDAS, COCOŢAŢI UNDEVA PRINTRE GRENGI ŞI FRUNZE.

IAR ACUM SĂ EVADĂM DIN POLISUL POPULAT

1. NU NUMAI PRIMATELE POT RAŢIONA, CHIAR ŞI CEL MAI BUN PRIETEN AL OMULUI ESTE CAPABIL DE AŞA CEVA... AICI, CÂINELE PARE SĂ AFIŞEZE O NOSTALGIE PLĂCUTĂ... PRIVIREA ÎN GOL NU FACE DECÂT SĂ STÂRNEASCĂ FURTUNA NATURII... POTOPUL POATE MĂ ÎNTOARCE ACOLO UNDE AŞ FI VRUT EU SĂ FIU.

2. ŞI TOTUŞI PORCULUI ÎI PLACE LA ŢARĂ... CU TOATE CĂ ESTE UN ÎMPĂTIMIT AL NOROIULUI ŞI MIZERIEI EXISTENŢIALE, PORCUL S-A EMANCIPAT ŞI ŞI-A TRAS CIZME CAUCIUCATE CA LA ORĂŞENI... DE CE NU S-AR DA ŞI EL MARE, NU PENTRU CĂ ESTE SLAB, CI PENTRU CĂ ESTE MÂNDRU TARE!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

nu te costa nimic sa adaugi un comentariu

News bog