08 septembrie, 2009

Un bancomat Volksbank din Germania vrea să ştie: "Locuiţi în România?"

Foto: Suedkurier
Un bancomat Volksbank din cadrul unui complex comercial din oraşul german Konstanz a atras atenţia printr-o defecţiune curioasă: fiecărui nou client care voia să schimbe bani folosind aparatul i se afişa întrebarea „Wohnen Sie in Rumänien?" ("Locuiţi în România?"), relatează cotidianul Suedkurier.   „Wohnen Sie in Rumänien?“
Intrã pe adevarul.it şi citeşte cât de des folosesc românii cardul Bancomatul, plasat la subsolul complexului comercial Lago, aproape de graniţa cu Elveţia, s-a comportat ciudat în ultimele două zile şi a avut o defecţiune de-a dreptul penibilă, scrie cotidianul german Suedkurier. La întrebarea adresată, clienţii complexului Lago dau din cap, zâmbesc amuzaţi sau se arată revoltaţi. Martorii oculari confirmă această practică neobişnuită a bancomatului, precizează publicaţia germană. Luni după-amiază, de la ora locală 16.15, automatul a fost scos din funcţiune şi dus la verificări, a informat filiala Volksbank responsabilă. Roger Winter, directorul instituţiei bancare, a respins cu vehemenţă ideea că filiala pe care o conduce ar fi introdus întenţionat o astfel de întrebare în sistemul de funcţionare al automatului. Potrivit directorului german, banca nu are niciun interes cu privire la naţionalitatea persoanelor care utilizează bancomantul: Orice formă de naţionalism ne este absolut străină, a declarat Winter. Potrivit jurnaliştilor germani, banii ar fi putut fi schimbaţi şi dacă clientul răspundea cu "Da" la întrebare. Wintern nu exclude ca 'defecţiunea' să fi apărut în urma intervenţiei unui angajat al firmei care întreţine şi operează bancomatele Volksbank. O altă bancă probabil că a vrut să instaleze acest tip de sistem pentru a afla câţi clienţi români are în scopuri statistice, şi, astfel angajatul companiei de întreţinere ar fi putut confunda aparatele, scrie Suedkurier. Coincidenţa este pur întâmplătoare. Nu exclud posibilitatea ca vreun hacker să fi intervenit în reţeaua noastră bancară. Se pare că este vorba despre o confuzie pentru care îmi cer scuze, a conchis Winter.
sursa: adevarul.ro

1 comentarii:

  • Andremis says:
    9 septembrie 2009, 20:21

    nimic nu e intamplator la un soft de genu, deci clar ca a fost cu intentie, deci o banca discriminatorie sa spunem sau, daca spunea da, ar fi putut opri cardul il verifica daca era in regula si dupa trei zile de verificari despre card si persoana paote il inapoia. O da ! Masura de criza si protectie.

Trimiteți un comentariu

nu te costa nimic sa adaugi un comentariu

News bog