08 decembrie, 2009

Harta votului în judeţ

Cineva mă întrebase înainte de alegeri ce cred despre alegeri, cu cine votează sibienii mei... ei... vorba vine "a-i mei"... I-am răspuns categoric că sunt două variante: dacă votează cu Geoană înseamnă că pentru ei nu mai contează Johaniss, iar dacă votează Băsescu, atunci Johanis mai primeste un vot de încredere, încă un mandat pentru Primăria Sibiu... Rezultatul îl ştiţi... Dovada o vedeţi!
RADU VASILE CHIALDA


Traian Băsescu şi-a adjudecat 52 de unităţi administrative (municipii, oraşe şi comune) din cele 64, câte numără judeţul Sibiu, în urma votului din 6 decembrie, pentru turul doi al alegerilor prezidenţiale. Traian Băsescu a câştigat în Sibiu, Mediaş, Agnita, Avrig, Cisnădie, Copşa Mică, Dumbrăveni, Miercurea Sibiului, Ocna Sibiului, Sălişte, Tălmaciu, Arpaşu de Jos, Aţel, Axente Sever, Apoldu de Jos, Bazna, Biertan, Blăjel, Boiţa, Brateiu, Chirpăr, Cârţişoara, Cristian, Dârlos, Gura Râului, Hoghilag, Jina, Marpod, Micăsasa, Moşna, Nocrich, Orlat, Păuca, Poiana Sibiului, Poplaca, Porumbacu de Jos, Racoviţa, Răşinari, Râu Sadului, Sadu, Roşia, Slimnic, Şeica Mare, Şeica Mică, Şelimbăr, Şura Mare, Şura Mică, Tilişca, Târnava, Turnu Roşu, Valea Viilor şi Vurpăr. Traian Băsescu a obţinut în judeţ un scor de 61,09 la sută, iar Mircea Geoană a fost votat în proporţie de 38,91 la sută. Candidatul sprijinit de PD-L a crescut în popularitate în judeţ, în condiţiile în care în primul tur a obţinut 44,45 la sută. Traian Băsescu a fost urmat în primul tur din 22 noiembrie de Crin Antonescu (PNL), care a obţinut un procent de 22, 31 la sută şi de Micea Geoană - 21,5 la sută. Duminică, social-democratul Mircea Geoană a obţinut victoria în localităţile Bruiu, Alma, Ludoş, Laslea, Loamneş, Mihăileni, Alţâna, Cârţa, Iacobeni, Bârghiş, Brădeni şi Merghideal.
Pentru o imagine completă asupra scrutinului de duminică, trebuie menţionat că PSD are în judeţ 25 de primari, PD-L - 22 de primari, PNL -7 primari, FDGR - 3 primari, PC - 4 primari, PNŢCD - un primar şi doi primari sunt independenţi.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

nu te costa nimic sa adaugi un comentariu

News bog