20 ianuarie, 2010

Mihai Viteazul - locul III in top filme istorice din toate timpurile

 Pelicula "Mihai Viteazul", regizata de Sergiu Nicolaescu, ocupa locul III in topul celor mai apreciate filme istorice din toate timpurile, inaintea unor productii ca "Braveheart", "Judgment at Nuremberg" sau "Ghandi", potrivit celui mai recent clasament alcatuit de Internet Movie Database.
Realizat in 1970, dupa un scenariu scris de Titus Popovici, filmul lui Nicolaescu l-a avut in rolul principal pe Amza Pellea, alaturi de care au jucat, printre altii, Ion Besoiu, Olga Tudorache, Florin Piersic, Ilarion Ciobanu si Mircea Albulescu. Pelicula a avut un buget destul de semnificativ la momentul realizarii sale, echivalentul a 500.000 de dolari, relateaza NewsIn.

Primul pe lista celor mai apreciate filme istorice este Schindler's List (1993), regizat de Steven Spielberg si premiat cu sapte Oscaruri, iar locul II este ocupat de pelicula germana Das Boot, realizata de Wolfgang Petersen.

Realizatorul topului, portalul american Internet Movie Database, este considerat cel mai complet dictionar de film online.


www.9am.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

nu te costa nimic sa adaugi un comentariu

News bog