30 mai, 2010

Eurovision 2010 - Romania took 3d place

Paula Seling si Ovi, reprezentantii Romaniei la Eurovision, s-au clasat pe locul al treilea in concursul a carui finala a avut loc, sambata seara, la Oslo, in Norvegia, in timp ce reprezentanta Germaniei, Lena, a castigat competitia.

Astfel, editia de anul viitor a concursului Eurovision se va desfasura in Germania, dupa ce Lena a castigat competitia din acest an, cu piesa "Satellite". Ea a obtinut un total de 246 de puncte.
Reprezentantii Romaniei, care au participat cu piesa "Playing With Fire", au obtinut un total de 162 de puncte, din care punctajul maxim de 12 puncte a fost acordat de Republica Moldova, 10 puncte - Spania, Suedia, Norvegia si Portugalia si 8 puncte - Danemarca, Marea Britanie, Cipru si Israel.
Romania a acordat 12 puncte reprezentantilor Danemarcei, 10 puncte celor din Republica Moldova si 8 puncte reprezentantilor Turciei. Anul trecut, Romania a fost reprezentata in competitie de Elena Gheorghe, care a participat cu piesa "The Balkan Girls", ce s-a clasat pe locul al 19-lea in concurs.
Ca si la editiile precedente, multe dintre tari au votat pe considerente regionale, acordand punctaj maxim in special vecinilor geografici sau pe considerente politice. In decizia finala au contat in proportie de 50% votul telespectatorilor si 50% votul unui juriu de specialitate.
Un numar de 39 de tari au fost inscrise la cea de-a 55-a editie a acestui concurs, organizat in Norvegia, tara castigatoare a editiei din 2009. In finala de sambata au participat 25 de tari: Azerbaidjan, Spania, Norvegia, Moldova, Cipru, Bosnia-Hertegovina, Belgia, Serbia, Belarus, Irlanda, Grecia, Marea Britanie, Georgia, Turcia, Albania, Islanda, Ucraina, Franta, Romania, Rusia, Armenia, Germania, Portugalia, Israel si Danemarca.
Reprezentantii din Franta, Germania, Norvegia, Spania si Marea Britanie au fost calificati automat in finala.

1 comentarii:

Trimiteți un comentariu

nu te costa nimic sa adaugi un comentariu

News bog