28 mai, 2010

Moartea unui comedian - Jean Constantin

Blocul in care a locuit Jean Constantin a devenit loc de pelerinaj. La fel si casa mortuara, unde a fost depus peste noapte trupul neinsufletit. Mii de oameni au trecut sa aprinda o lumanare si sa ii aduca pentru ultima oara flori.

Cu inima plina de durere, a venit si sora lui Jean Constantin - o cunoscuta profesoara de limba si literatura romana din Constanta, acum la pensie. Femeia i-a stat la capatai minute in sir.

Astazi, sicriul va fi depus in foaierul Teatrului Fantasio, acolo unde a debutat pe scena in 1957 si unde admiratorii vor putea veni sa isi ia ramas bun. Inmormantarea va avea loc vineri la Cimitirul Central din Constanta.

Actorul Jean Constantin avusese un spectacol in urma cu doua zile, la Adamclisi, afirma Ionut Galani, barbatul care l-a gasit mort pe artist in locuinta acestuia.
Actorul Jean Constantin locuia singur intr-un apartament de pe bulevardul Ferdinand din municipiul Constanta. Cantaretul Ionut Galani venise in vizita la Jean Constantin, miercuri la pranz, si pentru ca actorul nu a raspuns barbatul a apelat la un lacatus care sa descuie usa.
La locuinta actorului au ajuns, in jurul orei 17.00, medici de la Serviciul de Ambulanta Constanta, care au constatat decesul. Acestia au precizat ca o cauza probabila a decesului este infarctul, stiind ca actorul avea afectiuni cardiace.
In ultimul an, Jean Constantin a fost internat la spitale din Constanta si din Capitala, cu afectiuni cardiace.

Jean Constantin s-a nascut la 21 august 1928 la Techirghiol, in judetul Constanţa. A debutat pe scena la sectia de estrada din cadrul Teatrului de Stat Fantasio din Constanta, in 1957.
Printre cele mai importante filme ale sale se numara "Revansa", "Nea Marin Miliardar", seria "B.D", "Haiducii lui Sapte Cai", "Toate panzele sus", "A doua cadere a Constantinopolului", "Coana Chirita", "Iancu Jianu Haiducul", "Cum am petrecut sfarsitul lumii" si "Supravietuitorul".

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

nu te costa nimic sa adaugi un comentariu

News bog