16 iunie, 2010

Kim-Jong-Il crede ca sunt la munca

Primul mesaj cu tenta politica de la Cupa Mondiala. Un grup de suporteri ai nustiu carei tari, caci nu erau dupa vorba dupa port, nici sud-afrucani, nici brazilieni, nici coreeni sau sinici, ci mai de graba politico-rasisti englezi.
Meciul de fotbal dintre Brazilia si Coreea de Nord, a carei prime participari la campionatul mondial a inceput, chiar daca cu o infrangere, cu o prezentare onorabila, a iesit mai de graba prin doua aspecte: acest mesaj, cel putin ciudat si primul gol de senzatie din cele putine marcate pana acum, dintr-un unghi aproape imposibil.
Urmaream meciul impreuna cu un irlandez balbait care striga la fiecare gol: g-g-go-gol!, cu un sud, corean mirat de felul cum jucau fratii lui mai de la nord si un chinez care comenta mereu la actiunile coreenilor spunand repezit: shoot!, shoot!, insa remarca cea mai frumoasa a fost a chinezului, care la un moment dat spunea ca jucatorii de fotbal coreeni se daruiesc atat de mult pe teren deoarece sunt soldati si sunt antrenati sa nu cedeze niciodata, chiar daca sunt accidentati...
Nu stiu ce sa cred... Ce au unii oameni cu unele echipe de fotbal... In fotbal nu mai sunt echipe divine si unele care abia au auzit cum se dribleaza cu balonul... Fotbalul este un fotbal global, jucatori din toate tarile joaca la echipe foarte bune din Europa si isi formeaza stilul si valoarea de joc aici, cand vine vorba de nationale, atunci lucrurile sunt cam omogene, cu echipe favorite si echipe care pot pune probleme, cu echipe mediocre si fara pretentii, ori echipe care confirma mereu.
Parafrazand pe Toma Caragiu as spune: C-asa-i in fotbal! 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

nu te costa nimic sa adaugi un comentariu

News bog