17 iulie, 2010

Avrig - Vernisaj si orientare turistica

Tentaţia hiper–realismului

de Dan FRÂNCU

Marţi, 20 iulie, începând cu ora 18, la sala de expoziţii a Muzeul oraşului Avrig va fi vernisată expoziţia de pictură „Tentaţia hiper-realismului”, a artistului plastic Stela Olteanu Marinescu.
Stela Olteanu Manolescu s-a născut la Răşinari, în 1957, iar din 1960 a trăit la Avrig, până în anul 1990, când s-a stabilit în Statele Unite ale Americii.
Artista este membru al Fondului Plastic al Uniunii Artiştilor Plastici din România, a expus la numeroase evenimente de gen din SUA ( Austin- Texas, Santa Clarita - California), Montmartre - Paris-Franţa, România – Bucureşti (Expoziţia Naţională a Muzeului de Artă al României (1989), Sibiu (Galeria de Artă Contemporană a Muzeului Brukenthal, Galeria Artistilor Plastici) etc. Lucrari ale sale se regăsesc în colecţii private din SUA sau Europa.
“Măsura talentului său este uşor de recunoscut în peisaje şi mai ales, în portretistică. Dacă până în 1989 pictura sa stătea sub semnul celor mai valoroase sugestii ale picturii realiste românesti, contactul cu arta americană a făcut-o să-si schimbe orientarea concepţiei artistice, fiind puternic atrasă de hiper-realism. Expoziţia conţine câteva din cele mai reprezentative lucrări realizate de artistă în ultima perioadă. Evenimentul expoziţional face parte din programul Bibliotecii Orăşeneşti Avrig, al Muzeului Avrig şi al Cenbtrului de Informaţii Turistice Avrig, prin care se promovează valorilor zonei.”, se arătă într-un comunicat primit din partea custodelui muzeului avrigean, Maria Grancea.

 Pregătirile pentru „Comorile din Ţara Oltului” au intrat în linie dreaptă

de Dan FRÂNCU

Luni, 12 iulie 2010, Biblioteca Orăşenească din Avrig (situată la etajul Sălii „Pavilion” a Casei de Cultură a oraşului Avrig), a găzduit o nouă şedinţă a echipelor locale de organizatori ai concursului de orientare turistică şi cultură generală „Comorile din Ţara Oltului”. Aceasta a fost ultima întâlnire înainte de cea de-a treia ediţie a concursului, ce se va desfăşura în perioada 6-8 august, în Zona Turistică „Valea Avrigului”, astfel că a avut un rol deosebit de important. Cu acest prilej, au fost stabilite ultimele detalii referitoare la echipele participante, regulamentele de tabără şi concurs, probele de concurs, logistică, echipamentul minim necesar fiecărui participant, chestiuni legate de evaluarea şi acordarea punctajului pentru fiecare probă de concurs şi altele. De asemenea, s-a stabilit, în linii mari, bugetul total al acţiunii şi cheltuielile ce urmează a fi efectuate, cu responsabilii fiecărui „segment”.
Cei prezenţi au evaluat cu atenţie chestiunile deja rezolvate şi au căzut de acord asupra mai multor chestiuni organizatorice.
La concursul „Comorile din Ţara Oltului” vor participa 11 echipaje (fiecare format din 3 fete şi 3 băieţi, cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani), din localităţile situate în teritoriul cunoscut sub numele de Ţara Oltului (de la Boiţa, până la Arpaşu). Din păcate, ca urmare a dezinteresului manifestat faţă de acest cuncurs şi a lipsei de implicare în organizare, cei prezenţi la întâlnire au decis excluderea de la această ediţie a uneia dintre cele două echipe a Avrigului (formată din copii ce învaţă la Liceul Teoretic „Gheorghe Lazăr”).
În cele trei zile ale concursului, elevii participanţi, alături de echipele de organizatori (câte trei adulţi, reprezentanţi ai societăţii civile, administraţiilor locale, unităţilor de învăţământ etc.) şi colaboratori, vor locui şi se vor gospodări în tabăra de corturi ce va fi amenajată pe un teren din apropiere de Poiana Neamţului.
„Comorile din Ţara Oltului” este un proiect de tip LEADER, organizatorul principal fiind Asociaţia Grupul de Acţiune Locală „Ţara Oltului”.
 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

nu te costa nimic sa adaugi un comentariu

News bog