20 decembrie, 2010

Curiozitati surprinzatoare

Ce culoare au cutiile negre? Pentru ce a primit Einstein premiul Nobel? De ce au fost create umbrelele? Unde a fost inventata cafeaua? Crezi ca stii sa raspunzi corect? Vezi in text!

Cutiile negre nu sunt de fapt negre, ci portocalii. In acest fel, investigatorii le pot localiza mai usor dupa un accident.

Einstein a primit premiul Nobel, dar nu pentru teoria relativitatii, ci pentru efectul fotoelectric al luminii.

Sunetul pe care il auzi cand iti pocnesti degetele nu este cauzat de conexiunea dintre degete - este sunetul degetului mijlociu care loveste ultima falanga a degetului mare.

Cafeaua nu este originara din America Latina, ci din Africa. Mai precis, din Kaffa, o provincie din sud-vestul Etiopiei. De fapt, etimologii au facut legatura dintre cuvantul "cafea" si numele provinciei africane. Inainte ca misionarii iezuiti sa aduca planta in Columbia si in alte zone ale Americii Latine, comerciantii arabi au adus semintele arborelui din Africa si au inceput sa aiba propriile culturi de cafea, cunoscuta sub numele de Cafea arabica.

Scopul pentru care au fost create umbrelele era acela de a apara oamenii de soare. Au aparut in arta antica din Egipt, Grecia si China. Primii care au folosit obiecte asemanatoare umbrelelor ca mijloc de protectie impotriva ploii au fost chinezii.

Animalul care omoara cei mai multi oameni in Africa este hipopotamul, nicidecum leul.

Dat fiind faptul ca pasarile nu au mirosul prea dezvoltat, iar "parfumul" pielii umane nu le deranjeaza, a pune mana pe pui nu reprezinta un pericol pentru acestia. Pasarile ii vor accepta in continuare.

Modelul T Ford a aparut initial intr-o varietate de culori, deci nu era disponibila numai varianta de culoare neagra, cum se credea. Cu toate acestea, intre 1914 si 1925 oamenii gaseau in show-room-uri numai modelul de culoare neagra.

2 comentarii:

 • doru.dascalu says:
  31 decembrie 2011, 16:04

  Aş adăuga doar atât.Sistemul a creat un exemplar model.Adică spălat, apretat şi uscat la creier. Religia de bază consumerismul. Zeul principal, BANUL. Că tot acel CV este de pomană, este suficient să vizionezi ce spune, chiar unul din sistemul lor, care încearcă să se rupă.
  http://www.youtube.com/watch?v=x_0Lsg1iRsQ&feature=player_embedded
  Numai bine.

 • Radu Vasile Chialda says:
  4 ianuarie 2012, 15:06

  Intr-un anumit fel aveti dreptate domnule Dascalu. Banul aduce fericire in ciuda proverbelor ce contrazic aceasta supozitie... Banul aduce sanatate, banuladuce ceea ce numai intr-o societate utopica putem numi fericirea si sanatatea ca fiind dorinte ce se pot indeplini.

Trimiteți un comentariu

nu te costa nimic sa adaugi un comentariu

News bog