21 ianuarie, 2011

Batman de Romania - Batman de Bucuresti

Noul Batman ar putea fi turnat în Bucureşti. Regizorul Christopher Nolan i-a lăsat lui Oprescu o listă cu locurile unde vrea să filmeze
Primarul Bucureştiului, Sorin Oprescu, a anunţat ieri că următorul film din seria Batman se va turna la Bucureşti - în câteva zone din Centrul Istoric şi la Universitate

"M-am întâlnit cu regizorul, Christopher Nolan, ca să stabilim câteva locaţii şi am găsit vreo patru-cinci numai în Bucureşti. Câteva în Centrul Istoric, alta undeva pe la Universitate", a declarat, joi, Oprescu. Astfel, filmările la cea mai nouă peliculă din seria "Batman - The Dark Knight Rises", ce va fi regizată de Christopher Nolan, ar putea începe la Bucureşti în primăvara acestui an. Potrivit unor surse citate de Mediafax, filmările s-ar putea desfăşura şi la Palatul Parlamentului, câţiva membri ai echipei de filmare vizitând deja câteva săli ale clădirii.

Anne Hathaway, noua Catwoman
Christopher Nolan, realizatorul celebrelor filme "Începutul/ Inception" şi "Cavalerul negru/ The Dark Knight", a vizitat, la sfârşitul lui decembrie 2010, Salina Turda, unde ar putea să filmeze o serie de cadre pentru următorul său film din seria "Batman". Primarul municipiului Turda, Tudor Ştefănie, a declarat atunci pentru Mediafax că vizita unei echipe de cineaşti americani, în frunte cu Christopher Nolan, a avut un caracter "neoficial", dar a reprezentat o "prospecţiune" pentru realizarea unei viitoare producţii cinematografice. Pentru noul film din seria "Batman", regizorul Christopher Nolan doreşte să le ofere personajelor sale mai multă profunzime şi o tentă întunecată cu accente de thriller psihologic.


În rolurile principale din "The Dark Knight Rises" sunt distribuiţi Christian Bale (Batman) şi Anne Hathaway (Catwoman). Aceasta din urmă a fost una dintre multele actriţe care au fost testate pentru rolul Catwoman în ultimele luni, alături de Jessica Biel şi Keira Knightley. La acele probe a ţinut să asiste şi Christian Bale, protagonistul filmului, care a decis să plece de la dineul organizat de National Board of Review la New York, pentru a fi prezent la Los Angeles, unde aveau loc testele. Michelle Pfeiffer şi Halle Berry au jucat anterior rolul de Catwoman.

România, decor de film

Nu este prima dată când cineaştii americani decid că România este decorul ideal pentru pelicula lor. "Ghost Rider 2 - Spirit of Vengeance", cu Nicolas Cage în rolul principal, a fost filmat recent în diferite zone din România, precum Sibiu, Bucureşti sau Castelul Corvinilor din Hunedoara. Primele filmări în România pentru producţia "Ghost Rider 2 - Spirit of Vengeance" s-au desfăşurat pe Transfăgărăşan, fără ca Nicolas Cage să fie prezent - fiind înlocuit de dublura sa -, după care s-au mutat în judeţul Sibiu şi, ulterior, la Hunedoara, la Castelul Huniazilor. Şi lungmetrajul "Cold Mountain", cu Nicole Kidman în rolul principal, a fost filmat tot în România.

2 comentarii:

  • opiniibsvi says:
    21 ianuarie 2011, 09:56

    foarte tare blogul.eu te-am adaugat la prieteni,daca vrei si tu sa ma adaugi la prieteni ai face un gest frumos.succes

  • Radu Vasile Chialda says:
    21 ianuarie 2011, 18:02

    mesi mult... am sa te adaug si eu in lista mea... la blog roll... ma straduiesc sa arate bine...

Trimiteți un comentariu

nu te costa nimic sa adaugi un comentariu

News bog