20 ianuarie, 2011

Papa Ioan Paul al II-lea beatificat

Povestea miracolului pentru care va fi beatificat Ioan Paul al II-lea

În urma unei proceduri extrem de rapide, Papa Ioan Paul al II-lea va fi beatificat la Roma, pe 1 mai 2011, în prezenţa a mii de oameni. Excepţia se explică prin "reputaţia impunătoare de sfânt de care se bucura Ioan Paul al II-lea în timpul vieţii, în momentul morţii sale
şi după moartea sa"

Actualul Suveran Pontif, Benedict al XVI-lea, a semnat vineri, 14 ianuarie, decretul ce confirmă un miracol atribuit predecesorului său, condiţie necesară pentru beatificare. Graţie unei derogări papale, aceasta va avea loc la şase ani de la moartea papei polonez, în timp ce intervalul de timp obişnuit pentru iniţierea procedurii este de cinci ani după deces. Excepţia se explică prin "reputaţia impunătoare de sfânt de care se bucura papa Ioan Paul al II-lea în timpul vieţii, în momentul morţii sale şi după moartea sa", se afirmă într-un comunicat emis de Vatican.

Un miracol aprobat

Comisia cardinalilor şi episcopilor membri în Congregaţia pentru cauzele sfinţilor a decis - vindecarea călugăriţei franceze Marie Simon-Pierre de maladia Parkinson, boală de care a suferit şi Ioan Paul al II-lea (decedat pe 2 aprilie 2005) este miraculoasă. Femeia lucra într-o maternitate din apropierea orăşelului Aix când, în 2002, a fost diagnosticată cu maladia Parkinson.
Ea a povestit cum, după moartea Suveranului Pontif, pe 2 aprilie 2005, starea ei de sănătate s-a agravat, pentru ca - două luni mai târziu să se vindece brusc în noaptea de 2 spre 3 iunie 2005.
De altfel, publicaţia franceză Le Monde a scris despre miraculoasa vindecare. Potrivit Le Monde, superioara maicii Maria i-a cerut acesteia, pe 2 iunie, să scrie numele lui Ioan Paul al II-lea pe o hârtie, pentru a o ajuta să-şi depăşească suferinţa. "Am scris şi m-am rugat, dar scrisul era ilizibil", mărturisea femeia pentru Le Monde, povestind cum trupul îi era chinuit de spasme. "În aceeaşi seară, ea a auzit o voce necunoscută care i-a cerut să ridice stiloul", scrie Le Monde. "Şi, ca un miracol, scrisul îi devine citeţ. La 4 dimineaţa, sora se ridică în capul oaselor şi se îndreaptă spre capelă: «Corpul meu nu mai era acelaşi. Braţul meu a început să mişte, mâna stângă nu-mi mai tremura, iar stiloul fugea pe hârtie»". După acea seară, sora Marie Simon-Pierre avea să declare că a fost vindecată "prin mijlocirea lui Ioan Paul al II-lea".

Un al doilea miracol este necesar pentru sanctificare

La moartea fostului papă, mii de credincioşi au strigat "Santo subito!", în traducere "Sanctificat imediat!". Procesul de beatificare a început rapid în urma unei derogări a lui Benedict XVI. După beatificare, pentru ca Ioan Paul al II-lea să devină sfânt, va fi nevoie ca un al doilea miracol să îi fie atribuit.
 

sursa www.gandul.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

nu te costa nimic sa adaugi un comentariu

News bog