03 ianuarie, 2011

Top 10 gadget-uri ale deceniului

Tehnologia avanseaza, astfel incat in fiecare an apar noi gadget-uri, printre fanii carora se numara si celebritati precum Miley Cyrus, Madonna, Ashton Krutcher sau Orlando Bloom. Iata zece cele mai de impact gadget-uri din ultimii zece ani!

1. Xbox
In 2000, a fost lansat concurentul direct la Play Station - Xbox, cu ajutorul caruia puteai sa joci cu altcineva conectat la internet. Dupa aceea, a fost lansat Xbox 360, iar in prezent se afla pe piata Kinect, care nu are nevoie de telecomanda.

2. Masini ecologice
Orlando Bloom si multe alte vedete de la Hollywood are o Toyota Prius, chic si ecologica. Prototipurile unor astfel de masini s-au realizat in anii ’90, iar in 2001 au fost lansate pe piata.

3. iPod
Lansat in octombrie 2001, player-ul portabil iPod si-a castigat rapid fani, pentru care s-a modernizat ajungandu-se la iPod Touch sau Nano.

4. Blackberry
Cun astfel de telefon, creat in 1999 si lansat pe piata cu toate utilitatile in 2002, este ca si cum ai avea calculatorul de la serviciu in palma. Madonna nu iese niciodata din casa fara Blackberry-ul ei.

5. USB
In 2006 a fost lansat pentru a inlocui dischetele un dispozitiv pentru stocarea informatiilor, numit USB (Universal Serial Bus), a carui durabilitate este de 20 de ani.

6. Blu-Ray
Desi are dimensiunile unui DVD si pare asemanator cu acesta, in realitate are o capacítate de stocare de 10 mai mare datorita tehnologiei lase, iar calitatea sunetului si imaginii sunt excelente. Blu-Ray a fost lansat in 2006 fiind concurentul de temut pentru HD si DV, asa cum s-a intamplat cu VHS care a dretronat Betamax.

7. iPhone
Revista Time l-a numit, in 2007, inventia anului. iPhone este un telefon inteligent multimedia cu conexiune la internet si touch screen. Ashton Kutcher este una dintre vedetele dependente de iPhone.

8. Calculatorul de buzunar
In 2008, vanzarile de laptop-uri au depasit pentru prima oara vanzarile de PC-uri, motiv pentru care Sonny a lansat in acel an un netbook Vaio de 22 cm.

9. Camera foto digitala detectoare de… zambete
Japonezii au lansat pe piata in 2009 o camera foto digitala, Cyber-shot T, capabila sa faca fotografii cand detecteaza un zambet.

10. iPad
Lansat la inceputul lui 2010, iPad-ul este un calculator portabil care iti permite sa citesti carti, ziare si reviste, sa accesezi site-uri, sa asculti muzica, sa te joci etc.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

nu te costa nimic sa adaugi un comentariu

News bog