18 februarie, 2011

Explozia Solara - efecte asupra noastra

NASA anunta ca tsunami-ul solar, declansat de cea mai puternica eruptie din ultimii 4 ani, a inceput sa-si arate efectele. Americanii se tem ca masa imensa de particule trimisa catre Pamant ar putea interactiona si cu liniile de inalta tensiune.
Medicii in schimb, fac o legatura intre eveniment si starile de depresie si nervozitate pe care le-am putea resimti joi si vineri, cand asteptam asa-numitul varf al fenomenului.

Fluxul de plasma ejectat de eruptia solara care a afectat Pamantul marti se deplaseaza spre atmosfera terestra cu o viteza de 410 kilometri pe secunda, scriu jurnalistii de la gazeta.ru, citand date oficiale obtinute de satelitul american STEREO.Fluxul de plasma ejectat marti dimineata - cu alte cuvinte, o masa imensa de particule si radiatii - in urma celei mai mari explozii solare din ultimii patru ani va atinge vineri orbita Pamantului.

Potrivit specialistilor Laboratorului de astronomie si studierea Soarelui de pe langa Institutul Lebedev din Moscova, fluxul de plasma va provoca o furtuna magnetica puternica.

Explozia solara a avut loc in noaptea de luni spre marti, in jurul orei 03:56, ora Romaniei, si a fost clasificata de astronomi ca o eruptie de clasa X2, clasificarea cea mai inalta. De altfel, NASA a anuntat ca explozia solara de la inceputul saptamanii acesteia a fost cea mai puternica din ultimii patru ani. Eruptia de marti a fost precedata, in decursul ultimelor zile, de o serie de alte explozii solare de mai mica intensitate, din categoriile M si C.

Fluxul de plasma ejectat de explozia solara de marti dimineata se deplaseaza spre Terra cu o viteza de 410 kilometri pe secunda. In aceste conditii, spun expertii rusi, va ajunge in atmosfera Pamantului vineri seara.

sursa si mai multe pe WWW.PROTV.RO 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

nu te costa nimic sa adaugi un comentariu

News bog