03 august, 2011

Despagubire de inundatie la Avrig

Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale – PAID – a platit, la Avrig, in judetul Sibiu, prima dauna totala, in valoare de 20.000 de euro.

Polita de asigurare obligatorie a fost incheiata in data de 28 decembrie 2010, cu intrare in vigoare in data de 1 ianuarie 2011, pentru o locuinta de tip A, situate peValea Avrigului.

Despagubirea a fost platita ca urmare a distrugerii totale a locuintei, in urma inundatiei produse in localitatea Avrig in data de 10 spre 11 iunie 2011.

Avizarea dosarului de dauna s-a realizat in data de 14 iunie si instrumentarea acestuia a fost finalizata in urma cu o saptamana.

Compania care a vandut polita de asigurare in numele PAID si care s-a ocupat de instrumentarea dosarului de dauna este Credit Europe Asigurari.

“Despagubirea acordata de PAID pentru dauna totala de la Avrig vine sa sublinieze faptul ca riscurile de dezastre la care este supusa Romania pot fi gestionate, iar sistemul de asigurare obligatorie a locuintelor reprezinta un instrument important si sigur in reducerea gradului de expunere a populatiei la aceste riscuri”, a declarat directorul general al PAID, Marius Bulugea (foto).

Inundatia produsa pe valea raului Avrig in data de 10/11 iunie a afectat cinci locuinte, dintre care doua au fostdistruse in totalitate. Una dintre aceste doua locuinte era asigurata printr-o polita obligatorie, pentru care PAID a achitat despagubirea in valoare de 20.000 de euro.

Locuinta a fost construita in anul 1995 si avea toate autorizatiile necesare. Potrivit celor inscrise in dosarul de dauna si declaratiilor reprezentantilor Primariei Avrig, proprietarul nu va mai putea reconstrui locuinta in aceeasi zona, care este expusa riscului de inundatii (vezi foto).

“Riscul de inundatii s-a transformat in certitudine, in Romania ultimilor ani.Nu ne mai punem problema daca vom avea inundatii, ci cand anume se vor produce acestea. Cred, in continuare, ca principalul obstacol in dezvoltarea portofoliului PAID consta in asimilarea politei de asigurare cu sanctiunile prevazute de legislatie. Scopul Legii 260/2008 este protejarea locuintelor impotriva celor trei riscuri de catastrofe naturale si nici decum de sanctiunile ce vor fi aplicate neasiguratilor”, a subliniat directorul general al PAID, Marius Bulugea.

sursa> wall street

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

nu te costa nimic sa adaugi un comentariu

News bog