04 ianuarie, 2012

Anticipatii IT si SF in 2012

6 previziuni trasnite pentru 2012 in domeniul tehnologiei

In IT si in SF orice este posibil. Realitatile zilei de astazi nu se mai potrivesc cu realitatile zilei de maine. De aceea e bine, din cand in cand, sa ne gandim ce e probabil si ce e improbabil sa se intample.
Pot parea lipsite de sens sau total de pe alta lume, insa un sambure de adevar exista. Jurnalistii de la Mashable au realizat o lista a celor mai trasnite previziuni pentru anul 2012. Sunt, in primul rand, schimbari revolutionare, care a misca din temelii industria IT.

1. Facebook cumpara Digg

In 2012, Facebook va fi aproximativ la fel: schimbari mai multe, crestere mai mare. Oamenii s-ar putea sa nu mai fie atat de interesati sa acumuleze like-uri, iar acesta poate fi un punct de cotitura. Digg a inceput sa foloseasca OpenGraph de la Facebook in 2011, pentru a-i ajuta pe utilizatori sa share-uiasca pe Facebook ceea ce citesc.

2. Oamenii de stiinta vor lucra cu producatorii de la Hollywod pentru a schimba finalurile filmelor

Tehnologia 3D nu si-a atins scopul si devine din ce in ce mai greu pentru producatorii de filme sa ii convinga pe oameni sa intre in salile de cinema. Oamenii de stiinta ar putea realiza un parteneriat cu studiourile de la Hollywood pentru a crea filme cu final diferit. Folosing diversi algoritmi, scenaristii vor genera noi finaluri pentru unele dintre cele mai cunoscute filme.

3. Pirateria online, combatuta

Pentru promovarea prosperitatii, creativitatii si inovatiei, americanii ar putea vota o lege care sa interzica pirateria online. Mii de site-uri ar putea fi inchise, iar cele care ar rezista, ar avea un continut plictisitor. Pe la sfarsitul lui 2012, o retea Internet undergrounde (UnderWebs) s-ar putea naste si ar putea atrage milioane de utilizatori din lumea intreaga.

4. Apple lanseaza un hibrid telefon-tableta de 5 inch

Fara iPhone 4 si iPad 3 anul viitor. Incapabili sa decida daca sa livreze o tableta iPad 3 de 7 inch sau un iPhone de 3,4 inch, Apple vine cu o solutie de mijloc: un hibrid de 5 inch care joaca ambele roluri.

5. Google+ iese in fata

Aproape neschimbata deja de mai bine de un deceniu, pagina de search a lui Google trece printr-o modificare subtila, si totusi importanta. Marele motor de cautare va aseza semnul "+" exact langa logo-ul Google. Dar o astfel de masura are efecte mult mai profunde. Daca apesi pe tasta "+" dupa ce scrii un text pe care doresti sa-l cauti, rezultatele din cadrul retelei de socializare vor fi prezentate intai. Cei care apasa pe "+" de doua ori, vor posta textul respectiv pe pagina proprie Google+.

6. Asimo va fi lansat publicului larg

Japonezii de la Honda ar putea lansa robotul Asimo pe piata, pentru a fi disponibil consumatorilor obisnuiti. Jucaria care va face o parte dintre treburile casnice va putea fi cumparata la pretul de 1.999 dolari. Robotelul poate sa mearga, sa alerge, sa sara, sa pregateasca o ceasca de cafea sau niste sandvisuri si, de ce nu, sa curete toaletele. Honda vinde incredibilul numar de 500.000 roboti inainte de august 2012.

Sursa: Mashable

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

nu te costa nimic sa adaugi un comentariu

News bog