27 martie, 2012

Concursul literar „Debut de 10”


În atenţia domnului director şi a cadrelor didactice de Limba şi Literarura Romană

Aşa cum am anunţat încă de la deschiderea uşilor noastre, Librăria „Gheorghe Lazăr” şi Editura RCV Publishing se va implica în procesul cultural-educaţional al tinerilor, iar acest proces va debuta cu un concurs de proză scurtă şi poezie adresat copiilor şi tinerilor. Invităm pe această cale cadrele didactice din şcoli să antreneze copiii pe care îi ştiu talentaţi, să-i coordoneze şi să-i îndrume, pentru a participa la un concurs literar inedit în care ne dorim să descoperim un talent de nota 10. Vă facem cunoscut mai jos regulamentul de concurs şi în speranţa că vom descoperii talente nu ne vom opri doar la acesta, ci vom mai organiza şi alte concursuri.

Regulament de concurs:
*Citiţi cu atenţie instrucţiunile pentru ca desfăşurarea concursului să nu întâmpine probleme de organizare.

Art. 1. Perioada de desfăşurare, evaluare şi premiere
Concursul se va desfăşura în perioada 1 aprilie – 15 mai 2012,  iar în perioada 16 aprilie – 30 mai 2012 juriul va evalua lucrările primite. Căştigătorii vor fi anunţaţi pe data de 5 iunie 2012 de ziua marelui cărturar român avrigean Gheorghe Lazăr, iar premiile vor fi acordate în data de vineri, 22 iunie 2012, în ultima zi de şcoală.

Art. 2. Înscrierea în concurs
Se pot înscrie în concurs copii şi tineri, elevi sau nu, pe trei categorii de vârstă: 7-14 ani, 15-18 ani şi 19-25 ani. Înscrierea se face în baza unui formular de înscriere care se află la sediul Librăriei Gheorghe Lazăr (din strada Cloşca, bl. 13, ap. 5, parter, Avrig, Sibiu, 555200) şi în baza achitării unei taxe de participare modică în valoare de 5 lei, bani care se vor reflecta într-un volum colectiv cu toate lucrările reuşite, ce vor însoţii premiile acordate. Taxa de participare se va plăti la aceiaşi adresă unde se completează formularul de înscriere.
La formularul de înscriere se ataşează lucrările participanţilor.
Un singur participant se poate înscrie la ambele secţiuni de concurs: proză scurtă şi poezie, însă va plăti taxa de participare pentru ambele secţiuni şi va completa cate un formular de concurs pentru fiecare din acestea.
Pentru secţiunea proză scurtă, participantul se poate înscrie în concurs cu o singură lucrare, care trebuie să aibă maxim 5 pagini şi să respecte normele de redactare şi gramaticale ale limbii române. Iar pentru secţiunea poezie, participantul se poate înscrie în concurs cu 5 poezii, fiecare redactată pe o pagină separat şi să respecte normele de redactare şi gramaticale ale limbii române.
Lucrările participanţilor trebuie aduse şi în format digital, la sediul librăriei şi lăsate la organizatorii concursului, sau trimise la adresa de e-mail a organizatorilor: rcv.concept@yahoo.com, pentru a putea fi prelucrate. Se pot aduce în următoarele formate: doc, docx şi tif. 

Art. 3. Componenţa juriului, atribuţiile acestuia şi metodologia de evaluare
Juriul este format din 5 membri: 2 scriitori, 1 cadru didactic de Limba şi Literatura Română şi 2 organizatori.
Membri juriului cu excepţia celor care sunt şi organizatori, vor fi invitaţi în perioada 1-15 aprilie 2012 şi se vor reuni pentru evaluarea lucrărilor începând cu data de 16 mai 2012. Fiecare membru al juriului va primi un dosar cu lucrările participante în concurs şi le va analiza individual, iar decizia finală se va lua într-o sesiune de lucru pe data de 30 mai 2012.
Evaluarea se face după următoarele criterii:
1.      Se cordă 10 puncte din oficiu pentru participare
2.      Se acordă 30 de puncte pentru originalitate şi creativitate
3.      Se acordă 30 de puncte pentru respectarea cerinţelor de redactare şi încadrare în pagină
4.      Se acordă 30 de puncte pentru respectarea normelor gramaticale şi literare

Art. 4. Secţiunile de concurs şi normele de redactare
Concursul se desfăşoară pe două secţiuni: proză scurtă şi poezie. Normele de redactare sunt următoarele pentru ambele categorii de concurs: font de 12, Times New Roman, page setup (justify, setare stâga-dreapta), spaţiere la 1 rând, pagină numerotată de la 1 la 5, pe centru în partea de jos, iar marginile setate default. Pentru poezie nu se lasă aliniat, iar pentru proză se lasă aliniat de 1 tab (centimetru). Titlurile se scriu cu bold, pe centru paginii şi cu font de 14. Nu se semnează nici o lucrare cu numele autorului, Numele şi datele se trec pe formularul de înscriere ce va fi ataşat lucrărilor.
Vă rugăm respectaţi cerinţele de redactare şi cele care ţin de gramatica limbii române, pentru a nu fi depunctaţi de membri juriului.

Art. 5. Premiile concursului
Se vor acorda diplome de participare tuturor concurenţilor cu excepţia celor care vor fi laureaţi cu premii din partea organizatorilor. Se va acorda un Marele Premiu şi câte un premiu de excelenţă pe fiecare categorie de vârstă. Premiile constau în:
1.      Marele premiu: publicarea unui volum de autor (debut literar), volumul bilingv de proză scurtă (român-francez) „La causerie.. Sur les anges”/„Despre îngeri... La taclale” şi un voucher de reducere la cumpărături în librăria Gheorghe Lazăr, premiu în valoare totală de 200 de lei.
2.      Premiul de excelenţă 7-14 ani: premiul Librăriei Gheorghe Lazăr constând în volumul „Tonomatul cu vise” şi un voucher de reducere la cumpărături în Librăria Gheorghe Lazăr, premiu în valoare totală de 50 de lei.
3.      Premiul de excelenţă 15-18 ani: premiul Editurii RCV Publishing constând în Antologia Festivalului Naţional de Poezie Cezar Ivănescu „Totem de vise” şi un voucher de reducere la cumpărături în Librăria Gheorghe Lazăr, premiu în valoare totală de 50 de lei.
4.      Premiul de excelenţă 19-25 ani: premiul juriului constând în volumul postmodern „Poftiţi, domnule Kafka!” şi un voucher de reducere la cumpărături în Librăria Gheorghe Lazăr, premiu în valoare totală de 50 de lei. 

Art. 6. Formularul de concurs
Formularul de concurs reprezintă garanţia participării şi dovada înscrieri în concurs. Datele de pe formular sunt strict confidenţiale şi pot fi prelucrate de organizatori în folosul acestora numai cu acordul scris al participanţilor.
Formularul de concurs este atasat acestui regulament, ca anexa a acestuia, pentru a putea fi multiplicat si consultat.

Art. 7. Organizatorii şi obligaţiile acestora
Organizatorul concursului este SC RCV-Concept SRL, prin Librăria Gheorghe Lazăr şi Editura RCV Publishing.
Coordonatorul desemnat al concursului este Iuliana Floare, care poate fi contactată pentru detalii la nr. de telefon 0755373544 şi care vă stă la dispoziţie zilnic, de luni până vineri, între orele 10 şi 15.
Coordonatorul juriului desemnat de Editura RCV Publishing este Radu Chialda Vasile, care poate fi contactat pentru detalii la nr. de telefon 0752034585 şi care vă stă la dispoziţie zilnic, de luni până vineri, între orele 10 şi 15.
Organizatorii se obligă să acorde premiile anuţate şi să informeze permanent participanţii despre modificările de regulament. De asemenea, se obligă specificarea ulterioară a modalităţii prin care este utilizată taxa de participare.

Art. 8. Participanţii şi obligaţiile acestora
Participanţii trebuie să respecte vîrsta de concurs şi să ofere organizatorilor toate datele specificate în formularul de concurs pentru o mai bună organizare, şi de asemenea, sunt obligaţi să trimită lucrările de participare şi în format electronic la adresa specificată mai sus.
Taxa de participare este obligatorie şi reprezintă garanţia înscrierii alături de formularul de formularul de concurs.

7 comentarii:

 • ioana geacăr says:
  29 martie 2012, 22:40

  Ciudat, prietene! Concursul ăsta e local? Dacă ar fi national, elevii mei din Târgovişte, sau altii, din Iasi, Maramureş etc ar trebui să vină la Sibiu să ia fisă de înscriere de la librărie? Hmmmm! Si datele astea-s puse aiurea...Ce să-nteleg de aici :"Concursul se va desfăşura în perioada 1 aprilie – 15 mai 2012, iar în perioada 16 aprilie – 30 mai 2012 juriul va evalua lucrările primite." Care e data limită a expedierii, de fapt?

 • Radu Vasile Chialda says:
  30 martie 2012, 08:35

  Buna ziua!
  Un comentariu pertinent, dar totusi, care nu tine seama de unde vine si de alte aspecte legate de lucruri care nu trebuie sa fie neaparat generale.
  Anuntul este facut de o firma locala din Avrig, este un concurs local menit sa aduca lumea in Libraria Gheorghe Lazar, de aceea anuntarea castigatorilor se va face de ziua marelui carturar originar din aceasta localitate. Local inseamna Orasul Avrig, localitatile din apropiere, si alte orase si localitati din zona.
  In legatura cu datele de jurizare de care spuneti ca nu sunt in ordine... Juriul e mobil este in permanenta miscare, sunt persoane cu joburi si in alte localitati decat cele zonale si locale, cu exceptia catorva, de aceea jurizarea lucrarilor se va face in functie de vizita lor in Avrig incepand cu data specificata...
  Nu vad ce ar fi in neregula cu anuntul acesta...
  Eu sunt unul din organizatori, dar nu am facut eu anuntul, ci unul din reprezentantii editurii RCV Publishing. Dar in urma discutiei cu reprezentantii acesteia in aceasta dimineata mi s-a transmis sa va anunt personal, daca vedeti acest comentariu, sa va invit sa participati la concurs cu elevii dumneavoastra, insa, in cazul in care unul sau mai multi elevi propusi in concurs vor fi anuntati castigatori ai marelui premiu, sa le asigurati transportul si cazarea intr-o tabara de creatie de la finele lunii iulie, cand i se va lansa un volum de debut.
  Sper ca am fost concis si inteles.
  Va doresc o zi frumoasa!

 • ioana geacăr says:
  31 martie 2012, 01:04

  Deci este un concurs judeţean, nu-i bai :)
  Trebuia specificat să ştie tot omul!
  Frumoasă iniţiativă, felicitări organizatorilor!

 • Radu Vasile Chialda says:
  31 martie 2012, 07:43

  Regulamentul a fost trimis doar scolilor invitate sa participe in concurs... Singura greseala, si imi voi cere scuze pentru asta... este ca am pus anuntul si pe blogul meu personal... care e vizitat destul de des si de alte persoane decat cei zonali, locali.
  Dar iarasi spun, este un blog personal si cum sunt si implicat in acest demers, am considerat, poate gresit, ca ar fi bine sa anunt si aici...
  Am sa transmit organizatorilor felicitarile dumneavoastra...

 • nicu says:
  3 aprilie 2012, 14:43

  wow)) suna superb!! se pare ca am gasit o solutie in parasirea partidelor infinite de casino online. concusrul literar suna mult mai interesant... scriam si eu o data) cerd ac merita ca reincerc)

 • Radu Vasile Chialda says:
  5 aprilie 2012, 13:43

  Draga Nicu... Te asteptam sa participi... ma poti suna la 0752034585 pentru informatii despre concurs sau imi poti scrie un mail la adresa anuntata mai sus in regulament...

 • Agentii imobiliare says:
  17 aprilie 2012, 11:30

  Mult succes tuturor si inspiratie!

Trimiteți un comentariu

nu te costa nimic sa adaugi un comentariu

News bog