27 octombrie, 2012

Coeficient UEFA - Steaua si CFR aduc puncte

Steaua şi CFR au avut o nouă săptămână extrem de bună în cupele europene, astfel că Liga 1 a făcut un salt important în clasamentul coeficienţilor.

În acest moment România se situează pe locul 18 şi mai are nevoie să urce doar trei locuri pentru a avea din nou două reprezentante în Liga Campionilor, începând cu sezonul 2014-2015. Pentru ca fotbalul românesc să trimită din nou o echipă direct în cea mai importantă competiţie inter-cluburi din lume, este nevoie să intrăm în rândul celor mai bune 13 ţări din lume, cu alte cuvinte să mai urcăm în clasament 5 locuri (CALCULELE LE AI AICI).
 

Din fericire din sezonul viitor nu se vor mai lua în calcul rezultatele obţinute în 2008-2009, cel mai slab al României în competiţiile europene. Există, aşadar premisele unor noi sezoane "Eurofantastice", dar situaţia putea fi mult mai bună dacă formaţiile româneşti ar fi dat dovadă de mai multă concentrare în ultimii ani.l celor mai bune 13 ţări din lume, cu alte cuvinte să mai urcăm în clasament 5 locuri (CALCULELE LE AI AICI).

Din fericire din sezonul viitor nu se vor mai lua în calcul rezultatele obţinute în 2008-2009, cel mai slab al României în competiţiile europene. Există, aşadar premisele unor noi sezoane "Eurofantastice", dar situaţia putea fi mult mai bună dacă formaţiile româneşti ar fi dat dovadă de mai multă concentrare în ultimii ani.

La o privire atentă, observăm că la actualul coeficient au contribuit, într-o proporţie covârşitoare Steaua şi CFR, singurele echipe care au ţinut steagul sus în faţa Europei. La polul opus se află Dinamo şi Rapid, care, deşi au obţinut de cele mai multe ori un loc care să le permită accesul în preliminariile cupelor europene, au dezamăgit. Cele două au contribuit în ultimii 5 ani cu 8%, respectiv 6% la coeficientul României, mai puţin chiar decât Unirea Urziceni, care de doi ani nu mai există pe harta fotbalului românesc.

Vezi mai jos situaţia coeficienţilor pentru sezonul în curs. Cu toate că România a aliniat la start 5 echipe (Dinamo, CFR, Steaua, Vaslui şi Rapid) şi doar două au mai rămas în cursă - în stabilirea coeficientului punctele obţinute se împart la numărul de participante -, Liga 1 ocupă un onorabil loc 11, deasupra unei forţe ca Olanda, spre exemplu.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

nu te costa nimic sa adaugi un comentariu

News bog